Skip to content
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim

  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Toggle search form

CHP, Ziraat Bankası’na Seslendi: Çiftçilerin Kredi Engellerini Kaldırın

Posted on 29 Nisan 202616 Mayıs 2026 By Burak Kaya

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Ziraat Bankası’nın tarımsal kredilerde çiftçilerin karşılaştığı sıkıntılarla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Çiftçilerden gelen şikayetler üzerine değerlendirmelerde bulunan Adem, bankanın kredi uygulamalarında adaletsizliğin hüküm sürdüğünü vurguladı.

Adem, “Çiftçimizin hesabına yatırılan sübvansiyonlu krediler, yatırıldığı gün itibarıyla faiz işlemeye başlıyor ancak aynı gün kullanıma açılmıyor. Bankanın uyguladığı blokeler nedeniyle bazı çiftçilerimiz krediye 15 gün sonra ulaşırken, bazıları bir aya kadar beklemek zorunda kalıyor. Bu durum, çiftçilerin maddi kaynaklarını kullanamamasına yol açarken, faiz yükü de sürekli artıyor. Üstelik bu uygulamanın müşteriden müşteriye değişkenlik göstermesi de dikkat çekici. ‘İyi müşteri’ olarak sınıflandırılan çiftçilerin blokeleri daha hızlı kaldırılırken, diğerleri uzun süre mağdur ediliyor. Bu tür bir yaklaşım, kamu bankacılığı etik anlayışıyla bağdaşmadığı gibi eşitlik ve adalet ilkelerine de açıkça aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Erhan Adem, tarımsal kredilerin çiftçiye destek amaçlı olduğunu, kredi kullanılmadığı sürece faizin işletilmesinin üreticinin emeği üzerinden haksız kazanç sağlamak anlamına geldiğini belirtti. Adem, “Çiftçimizin acil olarak ihtiyacı olan şey, gecikme değil, zamanında ve adil finansmana erişimdir. Ziraat Bankası’nın ‘en yüksek kâr marjına sahip banka’ olarak yaptığı açıklamalar da dikkatlice yeniden gözden geçirilmelidir. Eğer bu karlılık, çiftçilerin paralarını bloke ederek ve kullanamadıkları kredilere faiz ekleyerek sağlanıyorsa, bu durum destek olmaktan çok daha fazlasını ifade ediyor; açıkça üreticinin sırtından kazanç elde etmek anlamına geliyor. Bu uygulamayı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Ziraat Bankası’na çağrıda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adem, “Çiftçilerin hesaplarına yatırılan krediler üzerindeki blokelerin hemen kaldırılması ve kredi kullandırım sürecinin şeffaf, eşit ve adil bir yapıya kavuşturulması gerekiyor. Faiz uygulaması, yalnızca kredi fiilen kullanıldığı andan itibaren başlamalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çiftçilerimizin haklarını savunma ve bu tür haksız uygulamalara karşı durma kararlılığımız devam edecektir” şeklinde konuştu.

Eğitim

Yazı gezinmesi

Previous Post: Numan Kurtulmuş’tan Özgür Özel’e Yorum: “Süreçte Dönüş Yok, Bedeli Ağıra Mal Olabilir”
Next Post: Macron, Kabineye Enerji Krizine Çözüm Bulma Talimatı Verdi

Related Posts

Fırtına, Nikah Hediyesi Olan Dev Çamı Kökünden Sökerek Yola Devrildi Eğitim
Ev Sahibi Olma Hayaliyle Kayıp Ettiği 2,3 Milyon Lira, Şirket Tarafından Aynı Gün Geri Ödendi Eğitim
Bursa’da Plastik Boru Deposunda Çıkan Yangın, Gökyüzünü Siyah Dumanla Kapladı Eğitim
Çin’de Tarihi Zirve: Şi ve Putin’den Batı’ya Sert Mesajlar Eğitim
ABD’nin Barış Teklifi İran’a İletildi Eğitim
Kırkağaç’ta TIR’ın Elektrikli Bisiklete Çarpması: 1 Ölü, 4 Yaralı Eğitim

Kategoriler

  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haber
  • Sağlık
  • Tanıtım
  • Teknoloji

Son Yazılar

  • Trabzon Hasırı: Geçmişten Günümüze Eşsiz Bir El Sanatı
  • İki buçuk şehrin hikayesi
  • Ağrı’da Sanat Dolu Bir Gün: “Kim Var?” Etkinliği Gerçekleşti
  • SpaceX Hisselerine Kripto Borsalarında Dev İlgi Sorun Oldu: Yoğun Talep Sonrası İade Kararı
  • Nilüfer’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Özel “Yağmur Kadınlar” Müzikali Sahnelendi
  • Bitcoin ETF’lerinde Tarihi Dönüm Noktası: 2 Trilyon Dolarlık Eşik Aşılıyor
  • Hobi Olarak Başladı, Şimdi Türkiye’ye Dağılan Selçuklu ve Osmanlı Temalı Ahşap Ürünler
  • Bakan Ersoy’dan Ayasofya ve Sultanahmet Camii Restorasyonuna Dair Önemli Açıklamalar
  • Osmangazi Kardeşler Buluşması’nın İkincisi Üsküp’te Coşkuyla Gerçekleşti
  • Türk Sinemasının İkonu Türkan Şoray: “Set İçin Köyü Yaktık, Davul Zurnayla Uğurlandık”
  • İran Dışişleri: Mutabakat yarın olmasa da, önümüzdeki günlerde olabilir
  • “Süreç, dünyaya örnek olabilecek bir fırsat”
  • X ücretsiz hesaplara 50 gönderi sınırı koydu
  • Elon Musk OpenAI davasında jüri kararı Sam Altman lehine çıktı
  • Apple iOS 27 ile yapay zekâ özelliklerini geliştirecek
  • Sendika , Sağlık Bakanlığı’na Personel Formaları Hakkında Yazı Gönderdi
  • 2008 yılı sonrası memur olanları bekleyen acı tablo
  • 3.1 milyar liralık kamu zararı operasyonu…Eski başhekim de gözaltına alındı
  • 10 soruda yeni trafik düzenlemesiyle ilgili merak edilenler…
  • “Usulsüz Görevlendirme” Krizi: “Kamu Yararı Değil, Kamu Zararı Oluşuyor!”

Copyright © 2026 .

Powered by PressBook Masonry Blogs

beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
Office Lisans Satın Al