Valilik 320 liraya çıkan et dönere müdahale etti: Fiyatlar geri çekildi

Erzincan Valiliği, Et Döner Fiyatlarıyla İlgili Karar Aldı

Erzincan’da 100 gram et dönerin 320 TL’ye satılmaya başlamasıyla oluşan kamuoyu tepkisi sonrası Erzincan Valiliği harekete geçti. Vatandaşların alım gücünü zorlayan zam sonrası düzenlenen toplantıya kentteki lokantacı esnafı da katıldı.

NeHaber24’ün haberine göre, Valilikte gerçekleşen görüşmelerde hem ekonomik koşullar hem de ticari sürdürülebilirlik ele alındı. Görüşmeler sonucunda 100 gram et dönerin fiyatının bir süreliğine 290 TL olarak belirlenmesine karar verildi.

Erzincan Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak esnaf ve tüketici arasında ortak bir çözüm yolu bulunmuştur” ifadelerine yer verildi.

Fiyat indiriminin süresine dair net bir bilgi verilmezken, uygulamanın “bir süreliğine” geçerli olacağı belirtildi. İlerleyen dönemde döner fiyatının yeniden değerlendirilmesi gündeme gelebilir.

Related Posts

TOBB’un verilerine göre sanayide aktif kapasite raporu azaldı

TOBB’un sanayi kapasite verilerine göre haziran ayında yıllık bazda artış yaşanırken çalışan sayısında azalma görüldü.

Vatandaş borç batağında: Kredi ve kartlar takipte!

Vatandaşın borcu kartalandı. Bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı arttı.

Hazine yarın iki ihale düzenleyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın 1 hazine bonosu ve 1 tahvil ihalesi gerçekleştirecek.

Bir sigara grubuna daha zam geldi: Sigara ne kadar oldu?

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, BAT sigara grubuna zam yapıldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Dündar’ın paylaştığı bilgiye göre zamlı fiyatlar 5 Temmuz 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek.

Benzin ve motorine dev zam geldi

ÖTV oranının 15,71 artmasının ardından benzin, motorin ve LPG fiyatlarında artışa gidildi. Gece yarısı pompaya yansıyan zamlarla birlikte benzinin litre fiyatı 2,26 TL artarken, motorindeki artış 2,12 TL oldu.

Konutta faizi ‘indirim’ bekliyor

Merkez Bankası’nın 24 Temmuz’da açıklanacak faiz kararı öncesi piyasalarda ‘indirim’ beklentisi var. Mevcutta bir miktar rahatlama görülen konut kredi faiz oranlarında da özel bankaların daha düşük oranlarla kendi kampanyalarını oluşturması bekleniyor.