Kripto para borsaları faaliyet başvuruları için son hazırlıklarını yapıyor

Kripto Para Borsaları İçin Yasal Düzenleme Süreci Başladı

13 Mart’ta yayımlanan tebliğlerle birlikte, kripto varlık hizmet sağlayıcılarını düzenleme sürecinde ilk adım atıldı. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan tebliğlerde, kripto para borsalarının kuruluş, faaliyet ve işleyiş süreçlerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Bu tebliğlere göre, borsaların faaliyet başvuruları için son tarih 30 Haziran olarak belirlendi.

Platformların Türkiye’de faaliyet gösterebilmesi için 30 Haziran’a kadar Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuru yapması gerekiyor. Kripto varlık hizmet sağlayıcıları ise yasal süreci tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

“Saklama Kuruluşu İçin Süreç Devam Ediyor”

Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, geçen yıl temmuz ayında yayımlanan yasa sonrasında ekosistemde çalışmaların başladığını belirtti. Borsaların, mart ayında yayımlanan düzenlemelere uygun başvurularını 30 Haziran’a kadar tamamlamaları gerektiğini söyleyen Dönmez, “Biz de diğer platformlar gibi hazırlıklarımızı tamamlayarak başvurumuzu iletmeye çalışıyoruz. Saklama süreci hakkındaki değerlendirmelerimiz ise devam ediyor.” dedi.

“Regülasyonlara Uyum Şart”

CoinTR Üst Yöneticisi (CEO) Ali Eşelioğlu, 30 Haziran’ın Türkiye’de kripto varlık hizmet sağlayıcıları için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, regülasyonların kullanıcı güvenliği, piyasa istikrarı ve uluslararası uyumluluk açısından önemli olduğunu belirtti. Eşelioğlu, regülasyonlara tam uyum sağlamak için iç sistemlerini revize ettiklerini ve Türkiye’deki kripto ekosistemine liderlik etmeyi hedeflediklerini söyledi.

“Altyapımıza Yönelik İyileştirmeler Gerçekleştirdik”

Paribu Hukuk Direktörü Mehmet Türkarslan ise 30 Haziran’ın platformlar için büyük bir önem taşıdığını ve tebliğlerin kripto varlık piyasasına yönelik daha sıkı denetim mekanizmaları getirmeyi amaçladığını bildirdi. Türkarslan, yeni düzenlemelere uyum sağlamak adına bilgi sistemleri ve teknolojik altyapıda kapsamlı iyileştirmeler yaptıklarını belirtti. Ayrıca, soğuk ve sıcak cüzdan güvenliği konusunda da çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Yeni regülasyonların Türkiye’deki kripto ekosisteminin şeffaflığını artıracağını ve yatırımcılara güvenli bir ortam sunacaklarını belirten Türkarslan, regülasyonlara tam uyum gösterme konusundaki kararlılıklarının yatırımcılara verdiği güvenin önemli olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Sigortada yeni dönem yarın başlıyor: Prosedür de muhattap da değişiyor

Kasko ve trafik sigortasında yeni dönem yarın resmen başlıyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından 25 Nisan’da yayımlanan genelge ile sigorta sektöründe büyük bir değişiklik devreye alınmış olacak. 1 Temmuz …

Dron destekli denetimde 37 sürücüye 89 bin 632 lira ceza!

İl Jandarma Komutanlığının açıklamasına göre, güvenli trafik ortamının oluşturulması amacıyla Mersin Gişeleri Yol Kontrol Noktası’nda denetim yapıldı. Havadan dronla desteklenen uygulamada, 37 sürücünün trafik kurallarını ihlal ettikleri belirlendi …

Bakan Işıkhan’dan emekli maaşı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “Emekli memurlarımızın maaş ve ikramiyelerinde ciddi iyileştirmeler sağladık” dedi.

CHP’den iktidara ‘yanlış ekonomi politikası’ çıkışı: Sanayide 10 yıl geriye gittik!

CHP’li Seda Kaya Ösen, imalat sanayiinde rekabet gücünün zayıfladığına dikkat çekerek iktidarı uyardı. Ekonomik politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ticaret Bakanlığı’ndan ev sahiplerine uyarı: Kiralardaki fiyat artışlarını takip ediyoruz

Ticaret Bakanlığı’ndan ev sahiplerine uyarı: Kiralardaki fiyat artışlarını takip ediyoruz

İş Enerji, Ateş Çelik ortaklığıyla Türkiye’nin rüzgârını yerli teknolojiyle güçlendiriyor

İş Bankası Grubu, sürdürülebilir enerji alanında önemli bir adım atarak, rüzgâr türbini ekipmanı üreticisi Ateş Çelik’e yüzde 15 oranında ortak oldu. 45 milyon Euro’luk yatırımla hem yerli üretimin artırılması hem de ihracat kapasitesinin büyütülmesi hedefleniyor.