Konya’da İlaç Kutuları Araziye Atıldı: Sürücülerin Dikkati Çekti

Konya’da bulunan Ebru İncel isimli bir sürücü, aracının ikaz lambasının yanması üzerine Konya-Antalya kara yolunun kenarına park etti. Yolun kenarındaki araziye bakan İncel, arasında tansiyon, vitamin, insülin, ağrı kesici ve diyabet hastalarının kullandığı ilaçlar ile şırıngaların da bulunduğu kullanılmamış ilaç kutularını fark etti.

Ebru İncel, bulduğu ilaçlarla ilgili şunları söyledi: “Aracımız seyir halindeyken ikaz lambası yandı. Güvenle durdum ve yerde ilaçları gördüm. Bu durum beni çok şaşırttı. Kızımla birlikte ilaçların bulunduğu yere gittik. Hem milli servetimize hem de insan sağlığına zarar veriyorlar. Özellikle orman yangınları göz önünde bulundurulduğunda, bu ilaçların tehlikeli olabileceğini düşünüyorum. Yağmur düştüğünde ıslandılar, zaten pahalı ilaçlar. İçlerinde gerçekten değerli olanlar var.”

Kızı Hayat İncel ise şunları dile getirdi: “Bu ilaçları araştırdığımda, hamilelerin kullandığını ve 20 günlük bir tedavinin yaklaşık bin lira tuttuğunu öğrendim. Bu ilaçlar oldukça pahalı ve kullanılmamış olmaları oldukça ilginç.”

