Koç Holding’den 504 milyon dolarlık Kalamış Yat Limanı anlaşması: İmza tarihi belli oldu

Koç Holding, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı İhalesini Kazandı

Koç Holding, 504 milyon dolarlık teklifle kazandığı Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesi için 5 Şubat’ta imza atacak.

Koç Holding, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için yapılan 504 milyon dolarlık teklif sonucunda kazandığı ihalede, 5 Şubat 2025 tarihinde imzaları atacağını duyurdu. Projede toplam 150 milyon dolarlık yatırım öngörülürken, işletme hakkı 40 yıl boyunca Koç Holding’e ait olacak. Şirket, imzalar atıldıktan sonra 10 yıl içinde yat limanını uluslararası standartlara uygun hale getirmeyi hedefliyor ve 4 çıpalı yat limanı standardını sağlamayı planlıyor.

Koç Holding: Detaylar ve Açıklamalar

  • Koç Holding, 23 Aralık 2024 tarihinde yapılan KAP açıklamasında, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesine en yüksek ikinci teklifi vererek davet edildiğini duyurdu.

  • İhale şartnamesine uygun olarak, Koç Holding’e ait Kalamış ve Fenerbahçe Marina İşletmeciliği A.Ş. tarafından 504 milyon dolarlık sözleşme imzalanacak.

  • Yapılan değerlendirmeler neticesinde, sözleşme bedelinin %35’ine karşılık gelen miktar imza tarihinde ödenecek. Kalan miktar ise 60 ay içinde 5 eşit taksitte ödenecek.

  • Koç Holding, söz konusu yatırıma Tek-Art sermayesinde sahip olduğu paylarla dahil olacak ve sermaye artışıyla şirketin pay oranı %75,3’e ulaşacak.

İhale şartnamesine göre, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi için Kalamış A.Ş. tarafından 10 yıl içinde 150 milyon dolarlık yatırım yapılacak ve 4 çıpalı yat limanı olacak.

Önümüzdeki dönemde yapılacak ödemelerin finansman şekli ise piyasa koşullarına göre değerlendirilecek. Yaşanan gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacak ve süreç açıklanmaya devam edecek.

2013 yılında düzenlenen ilk ihale sonucu Koç Holding’e verilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın işletme hakkı, 2025’te imzalanacak yeni sözleşme ile yeniden başlayacak olan süreç ile güncellenecek.

Related Posts

Bakan Ersoy: 5 bin 927 vakıf kültür varlığının restorasyon ve onarım işini gerçekleştirdik

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son 23 yılda toplam 12,3 milyar lira kaynak kullanarak 5 bin 927 vakıf kültür varlığının restorasyon ve onarım işini gerçekleştirdiklerini belirterek, “2002 yılı öncesi 10 yıllık dönemde bu sayı sadece 46 idi. Yaklaşık 130 kat artıştan bahsediyoruz” dedi.

Akıllara durgunluk verecek gıda hilesi: Bu kadarına pes artık

Antalya’nın Alanya ilçesinde akıllara durgunluk veren bir işletme bulundu. Emişbeleni Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir toptan gıda deposunda, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin dijital baskı makinesiyle yeniden etiketlenerek piyasaya sürülmek …

Orhan Sarıbal: ‘Soğanda üretici ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 220’yi buldu’

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kuru soğandaki üretici ve market fiyatları arasındaki farkı gündeme getirerek, tarlada çuvallanmış halde 6-8 liraya satılan soğanın market raflarında 25 liraya kadar yükseldiğini belirtti. Sarıbal, “Kuru soğan halde 16 liraya, pazarda 23 liraya, markette ise 25 liraya satılırken; üretici ve market fiyatları arasındaki fark yüzde 220’yi buldu. Üretici zarar ediyor, vatandaş ise soğan alamıyor” dedi.

KKM’de yaklaşık 2 ayın en büyük çıkışı

KKM’de yaklaşık 2 ayın en büyük çıkışı

Bayraktar AKINCI’dan başarılı test! Gök Vatan’ın vurucu gücüne güç kattı

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI, ROKETSAN tarafından geliştirilen TEBER-83 güdüm kitinin ilk atış testini başarıyla tamamladı.

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

ABD’nin ticaret müzakerelerine ilişkin olumlu gelişmeler yatırımcıların risk iştahını artırırken, küresel piyasalar ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikası kararı sonrasında pozitif bir seyir izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir