Diz yaralanmaları kâbus olmaktan çıkıyor

Ön Çapraz Bağ Yırtıkları ve Menisküs Yaralanmaları Artık Daha Hızlı Tedavi Edilebiliyor

Spor dünyasında sıkça karşılaşılan ön çapraz bağ yırtıkları ve menisküs yaralanmaları artık daha hızlı ve etkili bir şekilde tedavi edilebiliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aziz Çataltepe, bu tür yaralanmaların diz ekleminde ciddi instabiliteye (dengesizliğe) yol açtığını belirtti.

Kapalı cerrahi yöntemler sayesinde ağrı azalırken, iyileşme süreci hızlanıyor. Menisküs yırtıklarında ise ameliyatsız tedavi yöntemleri, uygun hastalarda etkili sonuçlar sağlıyor. Yeni nesil tedavilerle sporcular artık daha hızlı ve güçlü şekilde sahalara dönebiliyor.

‘Ön Çapraz Bağ Yaralanmaları Sporcularda Sık Görülüyor’

Ön çapraz bağın diz eklemindeki kemikleri sabit tutan sağlam bir bağ olduğunu belirten Doç. Dr. Çataltepe, “Futbol gibi zorlayıcı sporlar, dizin ani dönmesine neden olarak ön çapraz bağın kopmasına yol açabilir. Bu tür yaralanmalar özellikle halı saha maçlarında sıklıkla yaşanmaktadır. Atroskopik dediğimiz kapalı cerrahi yöntemle, kopmuş ön çapraz bağları tamir ediyoruz. Teknolojinin gelişmesiyle daha az kemik işlemi gerektiren tekniklerle ağrıyı azaltıyor ve iyileşme sürecini hızlandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Menüsküs Yaralanmalarında Egzersiz Tedavisi

Menüsküs yaralanmalarına da değinen Doç. Dr. Çataltepe, “Bu yapının dizdeki kıkırdakları koruyan amortisör görevi görmektedir. Özellikle ev hanımlarında bile sıkça gördüğümüz menüsküs yırtıklarını, çoğu zaman fizik tedavi, PRP ve egzersiz gibi yöntemlerle tedavi edebiliyoruz. Ameliyat gerektiren durumlarda kapalı cerrahi yöntemlerin sağladığı konforlar bulunuyor. Kamera giriş yeri dışında dikiş izi olmuyor. Bu da daha az ağrı, daha erken iyileşme ve rehabilitasyon sağlıyor. Menüsküs yırtıklarında tedavi süreci yırtığın büyüklüğüne göre değişmektedir” diye konuştu.

Related Posts

Belirti taşıyanlar dikkat: Derideki ağrılı nodüller “köpek memesi hastalığı”nın belirtisi olabilir

Belirti taşıyanlar dikkat: Derideki ağrılı nodüller “köpek memesi hastalığı”nın belirtisi olabilir

Metan Gazı sessiz tehlike: Belirtiler, önlemler ve ilk yardım yöntemleri

Irak’ın Kuzeyinde metan gazı zehirlenmesi nedeniyle 12 askerimizin şehit olmasının ardından Metan Gazı konusu tekrar gündeme geldi. Altınbaş Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Özlem Karagöl, metan gazı ile ilgili kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Peki, metan gazı nedir, nasıl oluşur? Metan gazı zehirlenmesi belirtileri neler?

Göz tansiyonu sinsi tehlike: Erken teşhis hayati önemde

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, genellikle hiçbir belirti vermeden ilerleyen ve erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına yol açabilen sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, “Glokom genellikle yavaş ve sinsi seyreder. Bu nedenle yılda bir kez göz muayenesi yaptırmak, özellikle risk grubundaki bireyler için hayati önem taşır” dedi.

Rüya Görmek Ruhu Dinlendirir

Rüya görmek ruhu dinlendirir! Rüya herkes için farklı bir anlama gelirken uzmanlar uykunun bedeni, rüyanın ise ruhu dinlendirdiğini söyledi. 

Kahvaltıda yiyenin zekası tavan yapıyor! Çinlilerin sırrı, Karatay’ın favorisi, süper besin

Sağlıklı beslenme denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, yıllardır beslenme alışkanlıklarımız konusunda ezber bozan önerileriyle dikkat çekiyor. Kendisi, yaşına rağmen dinç ve sağlıklı bir yaşam sürmesiyle de söylediklerinin en büyük kanıtı. Peki, Canan Karatay’ın kahvaltı önerileri neler?

Başarısızlık değil, gelişim için bir deneyim! Karne notları çocuğun değerini belirlemez

Karne dönemi, çocuklar için sadece akademik başarı değil, duygusal destek ve doğru iletişimle de şekillenen kritik bir süreç olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, karne döneminde çocukların hissettikleri ve özellikle ailelerin çocuklarıyla iletişiminde kaçınması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.