DİSK, TÜİK önünde: Yargı kararlarını uygulayın, madde sepetini açıklayın

DİSK TÜİK Önünde Enflasyon Verilerini Değerlendirdi

DİSK, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından TÜİK önünde yaptığı basın açıklamasında, “Yargı kararlarını uygulayın, gerçekleri açıklayın, ekmeğimizle oynamayın. Madde sepeti fiyatını açıklayın” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri enflasyon verileri ardından TÜİK önünde açıklama yaptı. Arzu Çerkezoğlu, TÜİK’in enflasyon verilerini açıklamasının ardından “TÜİK maalesef enflasyon verilerinde gerçekleri açıklamakta giderek daha fazla uzaklaşıyor” dedi.

Çerkezoğlu, DİSK üyeleriyle birlikte TÜİK önünde yaptığı açıklamada, “Son üç yıldır TÜİK önüne çokça geliyoruz. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamı hepimizin bildiği gibi emeği ile geçinen herkesin maaşını belirliyor. Türkiye’de bütün emek gelirleri, işçilerin ücreti, memur maaşı, emeklilikleri aylıkları TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon verisine göre şekilleniyor. TÜİK bu ülkenin 90 yılı aşkın geleneği olan doğru verileri ve rakamları üretmekle yükümlü. TÜİK maalesef enflasyon verilerinde gerçekleri açıklamakta giderek daha fazla uzaklaşıyor” diye konuştu.

Çerkezoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Üstelik bunu DİSK olarak yürüttüğümüz yargı mücadelesi sonucunda kesinleşmiş mahkeme kararlarına uymayarak yapıyorlar. O nedenle bugün bir kez daha gelirde adalet mücadelemizin bir parçası olarak TÜİK önündeyiz. TÜİK önünden sesleniyoruz. Yargı kararlarını uygulayın, gerçekleri açıklayın, ekmeğimizle oynamayın. TÜİK önünde hukukun ve hakikatin peşindeyiz. Madde sepeti fiyatını açıklayın.”

Related Posts

Teşekkür, takdir, cevap hakkı

Salı gün yayınlanan “Türkiye Paçozluk Olimpiyatları” yazımın ardından çok önemsediğim bir şey oldu. Yazıma, düzenledikleri Baharfest bağlamında konu ettiğim Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin rektörü Süleyman Kızıltoprak beni aradı ve “o iş öyle değil, bildiğiniz gibi değil” dedi. Önemsediğim şey de bu oldu. Burnundan kıl aldırmayan, en küçük eleştiride doğrudan iletişim kurmaya cesaret edemeyip beni “abileri”ne şikayet eden bürokratların aksine Süleyman Hoca tüm medeni cesaretiyle beni arayıp

OSB’ye yatırım için yoğun ilgi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, organize sanayi bölgelerinde (OSB) yatırım alanlarını dijital ortamda sanayicilerin erişimine sunmaya devam ettiklerini belirterek, “169 OSB’de 14.7 milyon metrekarelik 1292 yatırım yeri için 3 bin 132 sanayicimiz başvurdu” ifadesini kullandı. Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, OSB’lerdeki yatırım yerlerine yönelik tahsis başvurularına ilişkin bilgi verdi.

Gıda denetimleri artık vatandaşın cebinde! Yeni dönem 28 Temmuz’da başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, vatandaşların gıda işletmelerine yönelik denetim bilgilerine cep telefonlarından ulaşabileceği karekod uygulamasının 28 Temmuz’da zorunlu hale geleceğini duyurdu.

Avrupa borsaları ABD tarifelerine takıldı

ABD’nin korumacı adımları Avrupa piyasalarını sarstı. Stoxx Europe 600 dahil tüm büyük endeksler düşüşte. Yatırımcılar, ECB’nin faiz kararı öncesinde bugün açıklanacak Euro Bölgesi enflasyon verilerini bekliyor.

Türkiye’ye 757 milyon Euro’luk yeni finansman

Türkiye’ye 757 milyon Euro’luk yeni finansman

Mayıs enflasyonu açıklanacak: Ekonomistlerin beklentileri ne yönde?

Mayıs enflasyonu açıklanacak: Ekonomistlerin beklentileri ne yönde?