Dem Parti İmralı Ziyaretini Gerçekleştirdi
Dem Parti’nin İmralı ziyaretine dair CNN Türk Muhabiri Arda Erdoğan’dan son dakika bilgileri geldi. Dem Parti heyeti, Pervin Buldan ve Mithat Sancar’dan oluşan ekip, dün İmralı Adası’na gerçekleştirdiği ziyaret ile dikkatleri üzerine çekti. Bu ziyaret, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen 10. ziyaretleri oldu. Önceki ziyaretleri arasında en sonuncusu 3 Ekim tarihinde gerçekleşmişti.
Dem Parti tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Heyet, İmralı’da yaklaşık üç saat süren verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Açıklamada, Öcalan’a atıfla şu sözlere yer verildi: “Biz, güncel meselelerimizi ele alarak ilerlemeliyiz. Yıkıcı olmaktan ziyade pozitif bir yaklaşım benimseyerek, Kürt sorununu demokratik yolla çözüme ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu süreç, demokratik Cumhuriyet’in temellerini güçlendirecektir.”
Ayrıca, açıklamada şu ifadelere de yer verildi: “Demokratik entegrasyon sürecinde geçiş aşamasındayken herkesin duyarlılık, ciddiyet ve sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir.”
Dem Parti heyetinin İmralı ziyareti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından geldi. Yaklaşık iki hafta önce, PKK’nın Türkiye’den çekilme kararını duyurmasının ardından gerçekleşen bu önemli görüşme, küresel çapta dikkat çekti. Tüm bu gelişmelerin ışığında, pozitif bir süreç izlenerek sorunların çözümüne odaklanılmaktadır.