D-8 Teşkilatı’nın Yeni Binası Açıldı

İstanbul’da D-8 Teşkilatı Sekreterya Yeni Binası Açıldı

İstanbul’da, Gelişen 8 Ülke (D-8) Teşkilatı Sekreterya’nın yeni binasının açılışı için tören düzenlendi Kağıthane’deki bu yeni binanın açılışına, Teşkilat üyesi ülkelerin büyükelçileri, başkonsolosları ve bazı kamu kurumları ve özel kurumların üst düzey temsilcileri katıldı.

D-8 Genel Sekreteri Büyükelçi Isiaka Abdulkadir Imam, yaptığı konuşmada, Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de yaşanan yangında hayatını kaybedenler için taziyede bulundu. Yeni binaya geçen yıl kasımda taşındıklarını belirten Imam, Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye’ye teşekkür etti.

D-8 Teşkilatı’nın 11. Zirve Toplantısı’nda Azerbaycan’ın oy birliğiyle üyeliğe kabul edildiğini hatırlatan Genel Sekreter, Sekretarya’nın Azerbaycan’ın D-8’e tam katılım sürecini hızlandırmak için çalıştığını aktardı.

Imam, D-8’in ileriye taşınması için üye devletler ve ortaklarla işbirliği içinde çalışacaklarını vurguladı. Ayrıca Gazze’de varılan ateşkes anlaşmasının uygulanmasını ve sürdürülmesini umduklarını belirtti.

Ulusal Ekonomik Politikalar ve Örgütler Genel Müdür Yardımcılığı Daire Başkanı Rıza Kağan Yılmaz da Türkiye’nin D-8 ideallerini desteklediğine dikkat çekti. Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Levent Dirice, Kağıthane’nin İstanbul’un merkezinde olduğunu vurguladı.

Törenin ardından kurdele kesildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi. D-8 Genel Sekreteri Imam, katılımcılarla yeni binayı gezdi.

Related Posts

Soylu, eniştesini şikayet edeni şikayet etti, istediğini elde edemedi

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, eniştesini “Suç örgütü kurduğu” iddiasıyla şikâyet eden iş insanını şikâyet etmişti. Soylu’nun suç duyurusu, “Suçun yasal unsurları oluşmadığı” gerekçesiyle sonuçsuz kaldı.

Muhammed Yakut cezaevinden çıkar çıkmaz öldü

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi Yavuz Değirmenci, Muhammed Yakut’un Almanya’da hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

İran’dan Elon Musk’ı üzecek haber: Kullananlara hapis cezası

İran Meclisi, İsrail’le “casusluk ve iş birliği yapanlara” yönelik cezaları ağırlaştıran 9 maddelik yasayı onayladı ve Starlink gibi izinsiz internet sistemlerinin kullanımını yasakladı.

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Barrack’tan F-35 açıklaması!

Ankara Büyükelçisi ve ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye ile F-35 sorununun yakında çözüleceğini düşündüğünü söyledi. ABD’nin Türkiye Büyükelçisi, NATO müttefikleri arasında uzun süredir devam eden F-35 anlaşmazlığının yıl sonuna …

4 çocuklu çift, otizmli Fırat’a aile oldu

Ankara’da 4 çocuklu Tuğba (40) ve Ahmet Üresin (51) çifti, 2021 yılında 9 aylıkken Fırat’a koruyucu aile oldu. Şu anda 5 yaşında olan Fırat Üresin, 1,5 yaşındayken otizm tanısı aldı. Tanı konulmasının ardından ailede tüm ilgi Fırat’a yöneldi.

Sırbistan’da öğrenciler başkentin ana meydanını trafiğe kapattı

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da erken seçim talebiyle toplanan protestocuların başkentteki ana meydan ve çevresindeki caddeleri trafiğe kapattığı bildirildi.