Bakan Kurum: Kentsel Dönüşüm Milli Güvenlik Meselesi

Çevre Bakanı Murat Kurum: “Kentsel Dönüşüm Milli Güvenlik Meselesidir”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Osmaniye’de TOKİ tarafından inşa edilen afet konutlarını ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, “Kentsel dönüşüm bir milli güvenlik meselesidir ve bunun için de bu mücadeleyi topyekun yapmalıyız” dedi.

Osmaniye’de, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yıkılan afet konutlarının yerine TOKİ tarafından yeni konutlar inşa edilmeye devam ediyor. Murat Kurum, Akyar afet konutlarında yürütülen çalışmaları bizzat inceledi ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Kentsel dönüşümü ertelemek bize yeni acılar dışında başka hiçbir şey getirmez” diyen Bakan Kurum, Bolu ve Konya’daki olaylarda hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Kentsel dönüşümün önemini vurgulayan Kurum, vatandaşları riskli yapıları güvenli hale getirmeleri konusunda uyardı.

Deprem bölgesindeki hak sahiplerine teslim edilecek konutların yapımına hızla devam ettiklerini belirten Bakan Kurum, “453 bin yuva yapımını başlattık. Ülke genişliğinde alanda yeni konutlar inşa ediyoruz ve altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Osmaniye’de 7 bin 337 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini açıklayan Bakan Kurum, şu anda da 4 bin 881 konutun yapımının devam ettiğini belirtti. Kurum, vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü ve yeni projelerin başlatıldığını ifade etti.

Bakan Kurum, yeni konut ve iş yerlerinin Osmaniye’ye ve depremzedelere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Related Posts

Özgür Özel açıklama yapıyor

Özgür Özel açıklama yapıyor

İstinaf onayladı! İşte Ayhan Bora Kaplan’a verilen hapis cezası

İstinaf mahkemesi, Ankara’da ‘Ayhan Bora Kaplan’ suç örgütü lideri Bora Kaplan’ın ‘Silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘8 kişiye yönelik kasten yaralama’ ‘2 kişiye yönelik kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Ağırlaşmış yaralamaya azmettirme’ ve ‘Suçluyu kayırmaya azmettirme’ suçlarından aldığı 68 yıl hapis cezasının usul ve yasaya uygun olduğu kanaatine vardı.

İsrail muhalefetinden Netanyahu’ya sert tepki: ‘Askerlerimiz Netanyahu hükümetini korumak için ölüyor’

Muhalefetteki İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Liberman, Gazze Şeridi’nde ölen askerlerin “Tel Aviv güvenliği için değil Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinin korunması için öldüğünü” dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan-DEM Parti görüşmesi öncesi çok çarpıcı kulis

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile DEM Parti’nin İmralı heyeti arasındaki görüşme öncesinde, PKK’nın silah bırakma sürecine dair yeni detaylar gün yüzüne çıktı.

Ekrem İmamoğlu, Sezai Karakoç’un sözleriyle seslendi

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar, vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar, Tanrının gazabından kurtulamayacaklar.” paylaşımı yaptı.

İstanbul’da otluk alanda çıkan yangın korkuttu

İstanbul Büyükçekmece’de otluk alanda başlayarak ağaçlara sıçrayan yangın, itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü.