Açlık sınırı asgari ücreti yedi

Ankara’da Açlık-Yoksulluk Sınırı Yükseldi

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Nisan ayına ilişkin açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Yapılan araştırmaya göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenebilmesi için gereken aylık gıda harcaması tutarı olan açlık sınırı, 24 bin 35 liraya yükseldi.

Açlık sınırı dışında giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık gibi diğer zorunlu aylık harcamaların da dahil olduğu yoksulluk sınırı ise 78 bin 292 lira olarak belirlendi.

Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 31 bin 617 lira olarak hesaplandı.

Türk-İş’in verilerine göre, Nisan ayında gıda enflasyonu yüzde 1,78 arttı. Yıllık gıda enflasyonu ise yüzde 51,58 olarak gerçekleşirken, on iki aylık enflasyon oranı ise yüzde 35,60 olarak kaydedildi.

Related Posts

Yumurta fiyatlarında sert düşüş: İhracat kısıtlaması etkili oldu

Kuş gribi, ihracat süreçleri ve Ramazan ayında talebin artmasıyla bir dönem rekor seviyelere çıkan yumurta fiyatları, alınan kararların etkisiyle düştü.

Halkın tepki gösterdiği Muğla’da maden sahası ihale edilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı MAPEG, Muğla’da yer alan II-B grubu küçük alan maden sahasını, çevresindeki ruhsat sahipleri arasında ihaleye çıkarıyor.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün markette havuç, üreticide kuru kayısı oldu

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisan ayı üretici market fiyatları ile girdi maliyetlerindeki değişimlere ilişkin, “Nisan ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 256 ile havuçta görüldü” ifadelerini kullandı.

ABD’de ekonomik buhran: Borçlanma tahmini yükseltildi

Küresel ticaret savaşının başrollerinden olan ABD Hazine Bakanlığı, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin borçlanma tahminini 514 milyar dolara çıkardı.

Doğal gaz ithalatı şubatta arttı

Türkiye’nin doğal gaz ithalatı şubatta önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,6 artarak 6 milyar 433 milyon metreküp oldu.

THY’den Van seferleri açıklaması

Van Ferit Melen Havalimanı’nda yapılacak tadilat çalışmaları nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) yolcuların mağdur olmaması için Muş ve Ağrı’ya ek seferler planladıklarını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir