AB’den Trump’a rest: Grönland konusu müzakereye açık değil

AB Yüksek Temsilcisi Trump’ın Grönland Satın Alma İsteğine Sıcak Bakmıyor

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Grönland’ı satın alma” teklifine olumsuz yanıt verdi. Kallas, AB Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında, bu konunun müzakere edilmeyeceğini vurguladı.

Trump yönetiminin pazarlık yapma eğilimine değinen Kallas, AB’nin bu tavra karşı koyması gerektiğini belirtti. “Grönland konusunda pazarlık yapmıyoruz. Tabii ki, Danimarka ve onun özerk bölgesi Grönland’a destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kallas, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu AB Dışişleri Bakanları Toplantısına davet ettiğini ve kendisinin de Washington’u ziyaret etmeye hazır olduğunu açıkladı.

AB’nin ekonomik gücüne vurgu yapan Kallas, Avrupa’nın Amerika ile güvenlik ve ekonomi gibi konularda derin ilişkilere sahip olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Trump’ın AB’ye yönelik eleştirilerinin hatırlatıldığı toplantıda, AB’nin de kendi çıkarlarını koruma konusunda kararlı olduğunu belirtti.

Trump’ın ilk döneminde AB-ABD ilişkilerinin gerilediğini hatırlatan Kallas, görevi devralan yeni yönetimle henüz resmi temas kurulmadığını belirtti. Trump’ın Grönland’ı ülkesinin kontrolünde tutma isteğine vurgu yaparak, Ada’nın mülkiyetinin önemine değindi.

Related Posts

Muhammed Yakut cezaevinden çıkar çıkmaz öldü

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi Yavuz Değirmenci, Muhammed Yakut’un Almanya’da hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

İran’dan Elon Musk’ı üzecek haber: Kullananlara hapis cezası

İran Meclisi, İsrail’le “casusluk ve iş birliği yapanlara” yönelik cezaları ağırlaştıran 9 maddelik yasayı onayladı ve Starlink gibi izinsiz internet sistemlerinin kullanımını yasakladı.

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Barrack’tan F-35 açıklaması!

Ankara Büyükelçisi ve ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye ile F-35 sorununun yakında çözüleceğini düşündüğünü söyledi. ABD’nin Türkiye Büyükelçisi, NATO müttefikleri arasında uzun süredir devam eden F-35 anlaşmazlığının yıl sonuna …

4 çocuklu çift, otizmli Fırat’a aile oldu

Ankara’da 4 çocuklu Tuğba (40) ve Ahmet Üresin (51) çifti, 2021 yılında 9 aylıkken Fırat’a koruyucu aile oldu. Şu anda 5 yaşında olan Fırat Üresin, 1,5 yaşındayken otizm tanısı aldı. Tanı konulmasının ardından ailede tüm ilgi Fırat’a yöneldi.

Sırbistan’da öğrenciler başkentin ana meydanını trafiğe kapattı

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da erken seçim talebiyle toplanan protestocuların başkentteki ana meydan ve çevresindeki caddeleri trafiğe kapattığı bildirildi.

Banka hesabını arkadaşına verdi başına gelmeyen kalmadı: 10 dosyada şüpheli oldu, hapis cezası aldı

Mağazada paketleme sorumlusu olarak çalışan İlyas Ataş (22) hakkında, iddiaya göre hesabında bloke olduğunu ve amcasının kendisine para göndereceğini söyleyerek banka hesabını kullanmak isteyen askerlik arkadaşı E.B.’ye, hesap bilgileri ve kartını verdikten sonra 10 ayrı dolandırıcılık soruşturması başlatıldı. Ataş, sonuçlanan bir davada 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.