İmamoğlu, ‘Akın Gürlek’ davasında ikinci kez hâkim karşısına çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Soruşturması: İmamoğlu’nun Duruşması Bugün!

T24 Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yapılan soruşturma kapsamında tutuklanarak görevden alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek‘e yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle açılan davanın ikinci duruşması için hazırlanıyor. Silivri’de gerçekleşecek olan duruşma saat 10.00’da başlayacak ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de duruşmayı izleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek‘e hitaben sarf ettiği sözler sebebiyle soruşturma altına alınmıştı. İmamoğlu, Gürlek’e dönük sözleriyle “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” ve “tehdit” suçlamalarıyla yargılanıyor. İlk duruşma 11 Nisan’da gerçekleşmiş ve Imamoğlu savunmasını yapmıştı. Mahkeme heyeti, mağdur tarafın “tehdit” ve “hakaret” suçundan katılma talebini kabul ederken, “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçundan katılma talebini reddetmişti. Heyet, duruşmayı 16 Haziran’a ertelemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik söylediği sözler sebebiyle yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davanın ikinci duruşması bugün Silivri’de Marmara Cezaevi’nde görülecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de duruşmayı izleyecek.

Related Posts

Soylu, eniştesini şikayet edeni şikayet etti, istediğini elde edemedi

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, eniştesini “Suç örgütü kurduğu” iddiasıyla şikâyet eden iş insanını şikâyet etmişti. Soylu’nun suç duyurusu, “Suçun yasal unsurları oluşmadığı” gerekçesiyle sonuçsuz kaldı.

Muhammed Yakut cezaevinden çıkar çıkmaz öldü

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi Yavuz Değirmenci, Muhammed Yakut’un Almanya’da hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

İran’dan Elon Musk’ı üzecek haber: Kullananlara hapis cezası

İran Meclisi, İsrail’le “casusluk ve iş birliği yapanlara” yönelik cezaları ağırlaştıran 9 maddelik yasayı onayladı ve Starlink gibi izinsiz internet sistemlerinin kullanımını yasakladı.

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Barrack’tan F-35 açıklaması!

Ankara Büyükelçisi ve ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye ile F-35 sorununun yakında çözüleceğini düşündüğünü söyledi. ABD’nin Türkiye Büyükelçisi, NATO müttefikleri arasında uzun süredir devam eden F-35 anlaşmazlığının yıl sonuna …

4 çocuklu çift, otizmli Fırat’a aile oldu

Ankara’da 4 çocuklu Tuğba (40) ve Ahmet Üresin (51) çifti, 2021 yılında 9 aylıkken Fırat’a koruyucu aile oldu. Şu anda 5 yaşında olan Fırat Üresin, 1,5 yaşındayken otizm tanısı aldı. Tanı konulmasının ardından ailede tüm ilgi Fırat’a yöneldi.

Sırbistan’da öğrenciler başkentin ana meydanını trafiğe kapattı

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da erken seçim talebiyle toplanan protestocuların başkentteki ana meydan ve çevresindeki caddeleri trafiğe kapattığı bildirildi.