AKP’li başkandan acil değil, ‘kılıflı’ ihale… Belediye şirketine pazarlıkla tanıtım ihalesi verdi

Yeşilyurt Belediyesi Tanıtım İhalesi Tartışma Yarattı

AKP’li Yeşilyurt Belediyesi, tanıtım hizmetleri için 2.5 milyon TL’lik pazarlık usulüyle ihale yaptı. Ancak ihaleye sadece belediyeye ait şirket davet edildi. Başka bir firma davet edilmedi.

Başka Firma Davet Edilmedi

Yaklaşık maliyeti 2 milyon 602 bin TL olarak belirlenen iş, 2 milyon 501 bin 541 TL’ye belediyenin kendi şirketine verildi. İşin süresi 6 ay olarak belirlendi. Bu durum, rekabetin tamamen devre dışı bırakıldığını gösterdi.

Şeffaflık Yok, Hesap Soran Da Yok

21/f maddesi, gerçekten acil ve öngörülemeyen durumlarda kullanılmak üzere yasaya konulmuş bir istisna. Ancak Yeşilyurt Belediyesi, bu maddeyi keyfi bir arka kapı olarak kullanarak, milyonluk tanıtım işini sorgusuz sualsiz kendi şirketine verdi. İhale süreciyle ilgili kamuoyuna hiçbir bilgi verilmedi ve belediyeden herhangi bir açıklama yapılmadı. Sürecin Sayıştay denetimine açık olup olmayacağı ise belirsiz. Muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşları ise bu durumu “usulsüzlük ve kaynak yağması” olarak değerlendiriyor.

Related Posts

Vietnam’da Tekne Alabora Oldu: 37 Ölü

Ha Long Körfezi’nde alabora olan yolcu teknesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 37’ye yükseldi.

Gençlerden Mobil Havuz İnovasyonu

Bursa’da gençler, traktör römorkunu suyla doldurarak şehir turunda eğlenceli anlar yaşadı.

İzmir’de doğalgaz patlaması

İzmir Bornova’da altyapı çalışması sırasında doğal gaz borusu patladı; cadde trafiğe kapatıldı, gaz akışı kesilerek olası faciadan dönüldü.

AK Parti Aliağa İlçe Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi

AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, Aliağa Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Stockholm’de Gazze Protestosu

İsrail’in Gazze’deki saldırıları, Stockholm’de kitlesel protestolarla karşılandı.

Eskişehir’de Arama Kurtarma Ekipleri Sertifika Töreni

Vali Aksoy, afetlerde iş birliğinin önemini vurgulayarak 1044 kişiye sertifika dağıttı.