ABD’de ekonomik buhran: Borçlanma tahmini yükseltildi

Bakanlık, Borçlanma Tahminlerini Duyurdu: İşte Detaylar

Bakanlık, bu yılın nisan-haziran ve temmuz-eylül dönemlerine ilişkin borçlanma tahminlerini kamuoyuyla paylaştı.

Yapılan açıklamaya göre, hazinenin 2025’in ikinci çeyreğinde 514 milyar dolar borçlanması bekleniyor.

Ayrıca haziran sonunda nakit dengesinin 850 milyar dolar olması öngörülürken, borçlanma tahmini şubat ayında duyurulan tahminden 391 milyar dolar daha yüksek.

Açıklamada, bu yılın üçüncü çeyreğinde de 554 milyar dolar borçlanmanın beklendiği ve eylül sonunda nakit dengesinin 850 milyar dolar olacağı belirtildi.

Öte yandan, ocak-mart döneminde hazinenin 369 milyar dolar borçlandığı ve söz konusu dönem sonunda nakit dengesinin 406 milyar dolar olduğu bildirildi.

Bakanlık daha önce yaptığı açıklamada, yılın ilk çeyreğinde hazinenin 815 milyar dolar borçlanması beklenirken, mart sonunda nakit dengesinin ise 850 milyar dolar olacağını duyurmuştu.

Related Posts

Doğal gaz ithalatı şubatta arttı

Türkiye’nin doğal gaz ithalatı şubatta önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,6 artarak 6 milyar 433 milyon metreküp oldu.

THY’den Van seferleri açıklaması

Van Ferit Melen Havalimanı’nda yapılacak tadilat çalışmaları nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) yolcuların mağdur olmaması için Muş ve Ağrı’ya ek seferler planladıklarını açıkladı.

Apple Meta’ya rakip oluyor! Akıllı gözlüğünü 2027’de piyasaya sürecek

Teknoloji devi Apple, yapay zekâ destekli yeni bir akıllı gözlük üzerinde çalışıyor. Cihazın, çevreyi analiz ederek kullanıcıya bilgi sunması beklenirken, ürünün tam anlamıyla artırılmış gerçeklik deneyimi sunmayacağı belirtildi.

Bulgaristan’da euroya geçiş öncesi konut fiyatları hızla artıyor

Euroya geçiş süreci ve düşük faiz oranları, Bulgaristan’da konut fiyatlarının hızla artmasına sebep oldu.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Fırsatlar ve tehditler konuşulacak

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, “Fırsatların ve tehditlerin bütün boyutlarıyla ele alındığı Avrasya Ekonomi Zirvesi iş insanları arasında yeni işbirliklerinin gelişmesine katkı sunacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir