Aziz Nesin’i ağlatan komutan

Ünlü yazar Aziz Nesin’le ilgili yıllar sonra ortaya çıkan bir olayı Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, bugünkü köşesinde okurlarına aktardı.

Emekli Tümgeneral Suat Dicle ile yaptığı bir sohbeti anlatan Aşık, şöyle yazdı:

Sene 1992… Bulgaristan Cumhurbaşkanı Jelyu Jelev resmi bir ziyaret için Türkiye’ye gelmiştir. Genelkurmay ülkemizi ziyaret eden cumhurbaşkanlarına bir generali mihmandar olarak vermektedir. O ziyarette Jelyu Jelev’e mihmandar olarak Tümgeneral Suat Dicle verilmiştir.

Konuk Cumhurbaşkanı Ankara’dan sonra İstanbul’a gelir. Burada verilen davete, Bulgaristan’da iyi tanınan yazar Aziz Nesin de katılır. Tümgeneral Suat Dicle bir ara Aziz Nesin’le yan yana gelince ona doğrudan:

– Nasılsınız komutanım, diye hitap eder…

Etraftakiler hafif şaşkın vaziyette sorarlar:

– Aziz Nesin sizin komutanınız mı?

– Evet…

– O nasıl oluyor?

Tümgeneral Dicle izah eder:

– Bizde gelenektir, kendimizden daha eski mezunlara komutanım deriz…

– Aziz Nesin’le ne ilgisi var?

– Aziz Nesin, Kara Harp Okulu 1937 yılı mezunudur! O yüzden komutanımızdır.

Aziz Bey, Tümgeneralin bu sözünü duyunca duygulanır, gözlerinde yaşlar belirir…

Related Posts

Kırıkkale’de uyuşturucu operasyonunda 5 gözaltı

Kırıkkale’de jandarma ekiplerince merkez ve Keskin ilçesinde düzenlenen operasyonda 1079 kök kenevir, 200 gram kubar esrar ve 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi, 5 şüpheli gözaltına alındı.

Hamas: Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla görüşüyoruz

Hamas, bu görüşmeler neticesinde nihai kararını açıklayacağını bildirdi

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, Demirtaş ziyaretini anlattı: Yeni çözüm sürecinde çözüm için “parlemento” vurgusu yaptı

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, Demirtaş ziyaretini anlattı: Yeni çözüm sürecinde çözüm için “parlemento” vurgusu yaptı

Ankara’da dehşet anları kamerada: Yaralı eşten kan donduran iddia

Ankara’da bir site sitenin kapısının önünde beklerken C.Y.’nin otomobille çarpması sonucu eşi Merve Cebe ile birlikte yaralanan Gökhan Cebe, olayın kaza olmadığını öne sürdü.

Dünyanın en zengin insanı robotları seçti: Son 16 yılın en düşük seviyesi

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos’un sahibi olduğu Amazon, depolarında kullanılan robot sayısını artırmayı hedefliyor. Tesislerde 1 milyondan fazla robot aktif olarak çalışırken; tesis başına çalışan insan sayısı son 16 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Türkiye’de Erdoğan’la görüşmesinde koltuk krizi çıkardı, şimdi kendi koltuğu sallanıyor

Ankara’da 4 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmede kanepeye oturtulduğu için ‘cinsiyetçi’ yaklaşım iddiasıyla kriz çıkartan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yine koltuk krizi yaşıyor. AP, von der Leyen’e ‘güvensizlik önergesini’ oylayacak. Önerge geçerse, von der Leyen ekibi gidecek.