23’üncü Tudem Edebiyat Ödülleri için son başvuru tarihi 1 Kasım

TUDEM Edebiyat Ödülleri’nin 23. Yarışması Başvuruları Başlıyor

2003 yılından bu yana çocuk ve gençlik edebiyatına çağdaş ve özgün eserler kazandırmayı hedefleyen TUDEM Edebiyat Ödülleri’nin 23. yarışması için başvurular açılıyor. Bu yılki yarışma, resimli kitap dalında gerçekleştirilecek ve son katılım tarihi olarak 1 Kasım belirlendi.

Yerli üretimi resimli kitap türünde artırmayı ve bu alanda çalışmalar yapan yazar ve çizerleri teşvik etmeyi amaçlayan yarışma, dosyalarını yayımlatma fırsatı arayanlar için önemli bir platform sunuyor. Seçici kurul ise çocuk edebiyatında resimli kitap kültürünün gelişmesine katkı sağlamış farklı disiplinlerden alanında uzman isimleri bir araya getirecek.

2025 yılı seçici kurulu, Asuman Portakal, Cem Kızıltuğ, Elif Yonat Toğay, Ilgım Veryeri Alaca ve Nuri Kurucu’dan oluşmaktadır. Yarışmada dereceye giren isimlerin 2026 yılının mart ayında duyurulması planlanmaktadır. Birinciye 35 bin TL, ikinciye 30 bin TL, üçüncüye 25 bin TL para ödülünün yanı sıra, heykeltıraş Ozan Ünal tarafından tasarlanan ödül heykelleri de verilecektir. (dha)

Related Posts

Her sabah yorgun uyanıyorsanız dikkat, sebebi işiniz olabilir

Fibromiyalji yorgunluk, kronik ağrı ve sindirim sorunlarıyla seyreden bir hastalık. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mert Sancar, “Gazetecilik, mimarlık, finans sektörü gibi meslekler ile uğraşanlarda veya işini sevmeyen kişilerde fibromiyalji sıklıkla görülebilir” dedi.

Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA bile bozuluyor

Yaz gelmeden önce cildinizi yaza hazırlamak ve henüz güneşlenmeden önce hafif bir bronzluk elde etmek isteyebilirsiniz. Herkes güneşe maruz kalmaya yavaş yavaş alışmanın cildi ani yanıklardan kurtarabileceğini düşünse de bu aslında büyük bir yanılgıdır. Güneşlenme mevsimi gelmeden çeşitli yöntemlerle elde edilmiş bronzluğun güneş yanığına karşı koruma sağladığı fikri bir efsaneden başka bir şey değil. Baharda ortaya çıkan ve hemen hemen herkesin yaptığı cilt bakım hatası!

Burun estetiği talebi 15 yaşına kadar indi! ‘18 yaşından sonra öneriyoruz’

Burun estetiği ameliyatı, dünyada ve ülkemizde en sık yapılan estetik operasyonlarında ilk sırada yer almaya devam ediyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Cem Öz, burun estetiği (Rinoplasti) ameliyatı hakkında en çok merak edilen soruları yanıtladı.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Her 3 çocuktan biri alerjik! Sabahları bu saatlerde dışarıya

Burun akıntısı, sık sık hapşırmak, gözlerde kızarıklık ve kaşıntı… İlkbaharın gelmesiyle birlikte canlanan doğa hepimizi mutlu ediyor, ancak bir de polenler olmasa. Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya, çocuklarda bahar alerjisine karşı 7 etkili önlemi anlattı.

Araştırma ortaya koydu: Covid-19 aşısı kalp krizini artırdı mı?

Covid-19 aşısı olanlarda kalp hastalıklarının arttığına yönelik söylentilerin bilimsel bir veriye dayanmadığı belirlendi. İngiltere’de, 46 milyon kişinin verilerini inceleyen bir çalışmada Covid-19 aşısı olan kesimde hem kalp hem de damar hastalıklarına bağlı ölümlerin daha az olduğu ortaya koyuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir