TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan Başkanlığında Toplandı

Bugün TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan yönetiminde bir araya geldi. Toplantının açılışında DEM Parti milletvekilleri, Siirt Belediyesine yapılan atamaya tepki göstererek masalara vurunca, Adan birleşime ara verdi.

Celal Adan, aranın ardından gündem dışı konuşma yapmak isteyen 3 milletvekilinin sözlerine izin verdi. MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, “sosyal medya bağımlılığı ve özenti” konulu konuşmasında, son birkaç ay içinde sadece Çukurova Bölgesi’nde binin üzerinde çocuğun sosyal medya ünlülerine özenerek lüks bir yaşam peşinde evlerini terk ettiğini dile getirdi.

Uysal, bu durumun Türkiye genelinde ne kadar olduğunu kestiremediklerini belirterek, “Sosyal medya bağımlılığı, ülkemizin geleceği ve aile yapısını tehdit ediyor. Günlük olarak yaklaşık 3 saat sosyal medyada vakit geçiriliyor. Çocuklarımızla aynı süreyi geçirebiliyor muyuz? Sosyal medya bağımlılığı, bedensel rahatsızlıkları artırıyor. Ulusal bir sorun olan sosyal medya bağımlılığına karşı Meclis bünyesinde bir araştırma komisyonu oluşturalım” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer ise Mersin’in tüm kültürlere kucak açtığını ve 400 binden fazla depremzede ev sahipliği yaptığını ifade etti. Her seçim döneminde AK Parti’nin Mersin’e vaatlerde bulunduğunu söyleyen Dinçer, Akdeniz Sahil Yolu’nun 27 yıldır tamamlanamadığını belirtti.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, Bolu Kartalkaya’daki otel yangınında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diledi. Aynı zamanda 24 Ocak 2001’de Diyarbakır’da saldırı sonucu şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı da rahmetle andı. İnci, Okkan’ın adalet, merhamet ve samimiyetin simgesi olduğunu vurgulayarak onun devletin şefkatini hissettiren bir figür olduğunu belirtti.

Related Posts

Japonya’dan komşu ülkeye sürpriz davet

Nagasaki Belediyesi, atom bombası saldırısının 80. yılı anma törenine bu yıl ilk kez Tayvan’ı da davet etti. Karar, Tayvan’ın talebi üzerine alındı. Çin’in tepki göstermesi bekleniyor.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Orman yangınlarında 10 tutuklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya, son bir haftada 12 ilde meydana gelen yangınlarla ilgili şu ana kadar 44 şüphelinin gözaltına alındığını; bunlardan 10’unun tutuklandığını 6’sının da adli kontrolle serbest bırakıldığını duyurdu.

Sahte ‘Emine Erdoğan Listesi’ Spotify’ın başını yaktı

Kültür Bakanlığı, şarkı dinleme platformu Spotify’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan adına açılan şarkı listelerinin uyarılara rağmen kaldırılmadığını belirterek hukuki olarak harekete geçileceğini belirtti.

Trump’ın büyük vergi yasası yürürlüğe girdi: Yoksuldan alıp zengine veriyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Büyük Çirkin Yasa” adını verdiği kapsamlı vergi düzenlemesi yürürlüğe girdi. WDR yazarı Wolfgang Landmesser’a göre yasa, düşük gelirli milyonlarca Amerikalının sağlık hizmetlerine erişimini keserken, şirketlere ve …

Kırıkkale’de uyuşturucu operasyonunda 5 gözaltı

Kırıkkale’de jandarma ekiplerince merkez ve Keskin ilçesinde düzenlenen operasyonda 1079 kök kenevir, 200 gram kubar esrar ve 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi, 5 şüpheli gözaltına alındı.

Hamas: Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla görüşüyoruz

Hamas, bu görüşmeler neticesinde nihai kararını açıklayacağını bildirdi