Bakan Bolat: Azerbaycan’la ikili ticaretimiz 8, Özbekistan ile 3 milyar dolara yükseldi

Türkiye-Azerbaycan-Özbekistan Üçlü İş Forumu’nda Ticaret Hacmi Artıyor

TİCARET Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin Azerbaycan ve Özbekistan ile olan ticaretinde önemli artışlar yaşandığını belirtti. Bolat, geçen yıl Türkiye’nin Azerbaycan ile ikili ticaretinin 8 milyar dolara yükseldiğini ve Özbekistan ile 3 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Ankara’da gerçekleştirilen ‘Türkiye-Azerbaycan-Özbekistan Üçlü İş Forumu’na çok sayıda önemli isim katıldı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın yanı sıra Özbekistan Yatırımlar, Sanayi ve Ticaret Bakanı Laziz Kudratov, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayil Cabbarov, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve diğer yetkililer de forumda yer aldı.

İlişkilerimiz Güçleniyor

Bakan Bolat, ülkeler arasındaki ilişkilerin mükemmel bir seviyeye geldiğini vurgulayarak, ticaret, turizm, yatırımlar ve müteahhitlik alanlarında önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. Geçen yıl Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 8 milyar dolara, Özbekistan ile ise 3 milyar dolara ulaştığını ifade etti.

Türkiye’nin her iki ülke ile tercihli ticaret anlaşmaları genişletme çabalarına devam ettiğini belirten Bolat, karşılıklı yatırımların arttığını ve iş birliğine büyük önem verdiklerini dile getirdi.

Bakan, “Türkiye’nin müteahhitlik projeleriyle Azerbaycan ve Özbekistan’da önemli işlere imza attığını” söyledi ve gelecek planlarını açıkladı.

Türk ve Azerbaycanlı kardeşleri teşvik etmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten Bakan Kudratov, Türkiye-Özbekistan ticaret hacminin arttığını ve yeni yatırım projelerini teşvik ettiklerini ifade etti.

Azerbaycan, Her Zaman Yanımızda

Azerbaycan Ekonomi Bakanı Cabbarov, ülkeler arasındaki ilişkilerin kardeşçe devam ettiğini ve ekonomik işbirliğinin arttırılması gerektiğini belirtti. Azerbaycan’ın Türkiye’nin yanında olduğunu vurgulayan Cabbarov, stratejik ortaklığın önemine işaret etti.

Üç ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve yeni projeler üzerinde çalışılması gerektiğini belirten Cabbarov, jeopolitik değişikliklerin göz önünde bulundurularak iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Related Posts

Ünlü firmaya dava: Hamburgerleri olduğundan büyük gösteriyor

Ünlü firmaya dava: Hamburgerleri olduğundan büyük gösteriyor

Mevduat faizi yüzde 60’ı geçti: Aylık getiri rekor seviyede

Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası TL mevduat yeniden cazibe merkezi haline geldi. Bankalar yıllık faiz oranlarını yüzde 50’nin üzerine taşırken, bileşik getirilerde yüzde 60’ı aşan seviyeler görülüyor.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Bakan Şimşek’e: Polisiye tedbirlerle vergi gelirleri arttırılamaz

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Bakan Şimşek’e: Polisiye tedbirlerle vergi gelirleri arttırılamaz

SGK resmen açıkladı: Yıpranma payı kaldırıldı, yüzlerce mesleğin emeklilik süresi uzayacak

SGK, yüzlerce meslek grubunun ‘yıpranma payı’ kullanımına kısıtlama getirdi. Alınan karar sonucunda yüzlerce mesleğe yıpranma payı hakkından faydalanabilmek için ‘ispat zorunluluğu’ getirildi.

TL’nin değeri Nisan’da geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, Nisan 2025’te TÜFE bazında 1,55 puan azalarak 72,12’ye geriledi.

Ekonomist Taner Özarslan: Türkiye olarak biz yıllardır enflasyon krizinden çıkamadık, 2009 yılında borçlarını ödeyemeyen Yunanistan dahil bu sorunu çözdü

Ekonomist Taner Özarslan: Türkiye olarak biz yıllardır enflasyon krizinden çıkamadık, 2009 yılında borçlarını ödeyemeyen Yunanistan dahil bu sorunu çözdü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir