CHP’nin yol haritası belli oldu: İşte adaylık takvimi

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Belirleme Süreci Başlıyor

CHP’nin bir sonraki genel seçimde göstereceği cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından “aday kriterleri” açıklanacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin dünkü TBMM Grup Toplantısı’nda CHP’nin cumhurbaşkanı adayının belirlenmesine ilişkin planlarını detaylarıyla paylaştı.

MYK, Parti Meclisi (PM) ve milletvekillerinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yapılacak istişarelerin ardından partinin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için 3 aylık bir süreci kararlaştırdı.

CHP, bu süre zarfında cumhurbaşkanı adayı olabilecek kişiler için belirli kriterler belirleyecek. CHP MYK, cumhurbaşkanı adaylığı için anayasal gerekliliklerin yanı sıra “CHP üyesi olma” gibi bazı kriterlerin getirilebileceği konusunda açıklamalarda bulundu. Belirlenen kriterlerin ardından adaylar, yaklaşık 1 milyon 600 bin parti üyesinin değerlendirmesine sunulacak.

CHP, cumhurbaşkanı adaylarını il ve ilçe örgütleri ile belirli alanlarda oluşturulacak sandıklarda üyelerin oylamasına sunma planları yapmakta. Bu konudaki görüşler de MYK tarafından ele alınacak.

Parti üyeleri tarafından seçilecek cumhurbaşkanı adayının, MYK ve PM’de tartışılması ve parti grubu tarafından onaylanarak bir sonraki genel seçimde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak duyurulması beklenmektedir.

Related Posts

Japonya’dan komşu ülkeye sürpriz davet

Nagasaki Belediyesi, atom bombası saldırısının 80. yılı anma törenine bu yıl ilk kez Tayvan’ı da davet etti. Karar, Tayvan’ın talebi üzerine alındı. Çin’in tepki göstermesi bekleniyor.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Orman yangınlarında 10 tutuklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya, son bir haftada 12 ilde meydana gelen yangınlarla ilgili şu ana kadar 44 şüphelinin gözaltına alındığını; bunlardan 10’unun tutuklandığını 6’sının da adli kontrolle serbest bırakıldığını duyurdu.

Sahte ‘Emine Erdoğan Listesi’ Spotify’ın başını yaktı

Kültür Bakanlığı, şarkı dinleme platformu Spotify’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan adına açılan şarkı listelerinin uyarılara rağmen kaldırılmadığını belirterek hukuki olarak harekete geçileceğini belirtti.

Trump’ın büyük vergi yasası yürürlüğe girdi: Yoksuldan alıp zengine veriyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Büyük Çirkin Yasa” adını verdiği kapsamlı vergi düzenlemesi yürürlüğe girdi. WDR yazarı Wolfgang Landmesser’a göre yasa, düşük gelirli milyonlarca Amerikalının sağlık hizmetlerine erişimini keserken, şirketlere ve …

Kırıkkale’de uyuşturucu operasyonunda 5 gözaltı

Kırıkkale’de jandarma ekiplerince merkez ve Keskin ilçesinde düzenlenen operasyonda 1079 kök kenevir, 200 gram kubar esrar ve 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi, 5 şüpheli gözaltına alındı.

Hamas: Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla görüşüyoruz

Hamas, bu görüşmeler neticesinde nihai kararını açıklayacağını bildirdi