Bakanlık ifşa etti: İki ürüne daha yasak geldi! Biri çok ünlü marka

Tarım ve Orman Bakanlığı Firmaları Açıklıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaları ifşa etmeye devam ederken; Ticaret Bakanlığı da vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ürünleri kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Ticaret Bakanlığı, “güvensiz ürünlerin” duyurusunu yaparak dikkatleri çekiyor.

Ürünlerde Tehlike…

Ticaret Bakanlığı, son olarak 23 Ocak’ta çocuklara yönelik 3 ürünün piyasadan toplatılmasına karar verdi. “Sasta” marka çocuk saatleri, “Can Sport” marka Zıplama Topu ve “Little Chef” marka küçük oyuncakların satışı yasaklandı. “Sasta” çocuk saatlerinin aşırı kurşun içerdiği, zıplama topu ve oyuncakların ise boğulma riskine yol açabileceği belirtildi.

Ürünlerle ilgili yapılan açıklamada, Little Chef ürünlerinin çocuklar için boğulma riski taşıdığı belirtildi. Havuç ve mısır numunelerinde küçük parçalar, domates üzerindeki cırt bantın kopma riski ve kasa üzerindeki etiketlerin standartlara uymadığı tespit edilerek önlem alındı.

Son olarak, Ticaret Bakanlığı çocuklarda boğulma riski taşıyan ürünlerin bilgisini paylaştı. “Biricik Kids” markasına ait çocuk eşofman takımı ile “Lisans Kırtasiye Ofis Gereçleri” markalı boya kalemleri ve boya malzemeleri ürünleri yasaklandı. Ürünlerin güvensiz olduğu ve tehlike oluşturabileceği belirtilerek önlem alındı.

Ürünler Piyasadan Kaldırılıyor

Ürünlerin güvensiz olduğu gerekçesiyle alınan kararlar neticesinde, ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verildi. Uygun olmayan giysilerin satışı durdurulurken, vatandaşların sağlığı ve güvenliği ön planda tutuluyor.

Related Posts

Nikah memurları da işin içinde: Türk erkeklerini evlendirip paraya para demiyorlarmış!

Ankara merkezli düzenlenen operasyonda, sahte belgelerle vize süresi dolmuş Fas uyruklu kadınların para karşılığı Türk vatandaşlarıyla evlendirildiği tespit edildi. Gözaltına alınan 30 kişi arasında 10 evlendirme memuru da bulunuyor.

Pos cihazlarıyla 50 milyar TL’lik vurgun

İstanbul başta olmak üzere 6 ilde POS cihazları üzerinden 47.5 milyar liralık vurgun yaptıkları belirlenen 85 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

Özgür Özel açıklama yapıyor

Özgür Özel açıklama yapıyor

İstinaf onayladı! İşte Ayhan Bora Kaplan’a verilen hapis cezası

İstinaf mahkemesi, Ankara’da ‘Ayhan Bora Kaplan’ suç örgütü lideri Bora Kaplan’ın ‘Silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘8 kişiye yönelik kasten yaralama’ ‘2 kişiye yönelik kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Ağırlaşmış yaralamaya azmettirme’ ve ‘Suçluyu kayırmaya azmettirme’ suçlarından aldığı 68 yıl hapis cezasının usul ve yasaya uygun olduğu kanaatine vardı.

İsrail muhalefetinden Netanyahu’ya sert tepki: ‘Askerlerimiz Netanyahu hükümetini korumak için ölüyor’

Muhalefetteki İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Liberman, Gazze Şeridi’nde ölen askerlerin “Tel Aviv güvenliği için değil Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinin korunması için öldüğünü” dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan-DEM Parti görüşmesi öncesi çok çarpıcı kulis

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile DEM Parti’nin İmralı heyeti arasındaki görüşme öncesinde, PKK’nın silah bırakma sürecine dair yeni detaylar gün yüzüne çıktı.