Tarlada çalışırken 2.000 yıllık servet buldu

İngiltere’nin West Midlands bölgesinde yaşayan 76 yaşındaki Ron Walters, tam altı yıldır araştırdığı arazisinde neredeyse 2.000 yıllık bir Roma sikkesi buldu. Metal dedektörüyle yaptığı keşif, tarihçiler tarafından İngiltere’de bulunan ilk İmparator Aulus Vitellius’a ait ‘aereus’ olarak değerlendirildi.

Nadir bulunan bu altın sikke, Stourbridge’deki Fieldings Müzayede Evi’nde düzenlenen açık artırmada 4.700 sterline (yaklaşık 231 bin TL) satıldı.

“EŞİM EVDEN KOVUNCA ÇIKTIM, SERVET BULDUM”

Emekli kaynakçı Walters, tarihi keşfiyle ilgili yüzleri güldüren ilginç bir detay da paylaştı. “Aslında o gün dışarı çıkmamayı düşünüyordum ama eşim ‘Hadi, çok biraz oyalan’ diyerek beni evden kovdu. İyi ki de gitmişim” diyen Walters, gülümsemesini gizleyemedi.

Keşif anını anlatan Walters, “Dedektörüm sinyal verdi, kazmaya başladım ama sinyali kaybettim. Sonra yaklaşık 60 cm ilerideki bir toprak parçasında tekrar sinyal aldım. Toprağı kırdığımda sikke avucuma düştü. Kalbim yerinden çıkacak gibiydi, hemen cebime koyup eve döndüm” dedi.

Metal dedektörüyle define aramaya devam edeceğini söyleyen Walters, uzmanların bu buluntuyu “hayatta bir kez karşılaşılabilecek bir keşif” olarak değerlendirdiğini aktardı.

Related Posts

New York’taki BM merkezinde, yeni Suriye bayrağı dalgalanıyor

Yeni Suriye bayrağı, New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) merkezinde üye ülkelerin bayraklarıyla birlikte göndere çekildi.

Putin, Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff ile görüştü

ABD Başkanı Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff, başkent Moskova’da Putin’le bir araya geldi. Bu, iki ismin son iki hafta içinde yaptığı ikinci görüşme oldu.

HÜRJET, iki yılda 179 sorti yaptı

Türkiye’nin ilk insanlı jet motorlu uçağı HÜRJET’in gökyüzü ile buluşmasının ikinci yılı geride kalırken, bu sürede 179 sorti yaptı.

“Huzur İstanbul” uygulamasında yüzlerce şüpheliye gözaltı

İstanbul’da “Huzur İstanbul” uygulaması kapsamında 804 kişi gözaltına alındı. .

Erdoğan’ın eski başdanışmanı İlnur Çevik anlattı: Külliye’de bıyıksız adam yok! Benim kaç defa önümde oldu, ‘Bıyık bırakılacak’ dedi Cumhurbaşkanı…

Eskiden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanlığını yapan İlnur Çevik, Külliye’deki çalışma şeklini, danışmanların görevlerini, Erdoğan ile gerçekleştirdiği toplantıyı anlattı. Çevik’ten dikkat çeken bir “bıyık” açıklaması da geldi.

Sadakat indirimi Yargıtay’dan döndü, müebbet hapis aldı

Eşi Hülya Güllüce’yi öldüren Abdullah Kaya’nın “sadakat” indirimiyle 18 yıl aldığı hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu. Kaya, yeniden yargılandığı yerel mahkemede müebbet hapis cezasına mahkum edildi.