MediaTek’ten 10 km Bluetooth menzilli yeni işlemci: Dimensity 9400+ hazır!

Tayvan merkezli teknoloji devi MediaTek, akıllı telefon teknolojisinde çıtayı yükseltmeyi hedefliyor. Geçen yıl piyasaya sürdüğü üst düzey çip üzerine sisteminin geliştirilmiş versiyonu Dimensity 9400+ ile yeni bir adım atan şirket, CPU, yapay zeka ve diğer alanlarda iyileştirmeler yapıyor. Bu yenilikçi çip, üst seviye telefonlarda yer alacak.

Yeni Dimensity 9400+ çipinde dikkat çeken en önemli özelliklerden biri, Bluetooth teknolojisi üzerinde yapılan iyileştirmeler. 10 km’ye kadar telefondan telefona erişim sağlayabilen bu yeni Bluetooth 6.0, 12 Mbps’ye varan veri hızı sunarak performansı arttırıyor.

Önceki modele göre önemli bir farkla, yeni çipte Bluetooth menzili 1,5 km’den altı kat daha fazla mesafe katedebiliyor. MediaTek, bu ultra uzun menzilli bağlantıların hücresel mobil servislere ihtiyaç duymadığını belirtirken, veri tasarrufu ve gizlilik sağladığını vurguluyor. Ayrıca, bu özelliklerin Starlink gibi uydu internet hizmetlerine erişimin zor olduğu yerlerde önemli bir çözüm sunduğuna dikkat çekiliyor.

Dimensity 9400+, performans açısından da iddialı. Cortex-X925 birincil CPU, 3.62 GHz’den 3.73 GHz’e yükselen hızıyla daha güçlü bir işlemci sunuyor. Yapay zeka tarafında ise Speculative Decoding+ (SpD+) desteği sayesinde NPU 890 aracılığıyla AI performansı %20 daha hızlı hale getiriliyor. Ayrıca çip, cihazlarda büyük dil modellerini destekleyerek kullanıcı deneyimini iyileştiriyor.

Frame Rate Converter 2.0+ ile güç verimliliğini artıran MediaTek, BeiDou uydu teknolojisi desteği ile hücresel bağlantı olmadan %33 daha hızlı TTFF (ilk düzeltme süresi) sunuyor. Wi-Fi tarafında ise çip, güncellenmiş Wi-Fi 7 desteğiyle artırılmış veri çıkışı ve güvenilirlik sağlıyor. Yeni Dimensity 9400+ çipiyle donatılmış akıllı telefonların bu ay içinde piyasaya sürülmesi bekleniyor, bu da kullanıcı deneyiminde önemli bir etki yaratacak.

Related Posts

İnternet devleri Google Chrome’un peşine düştü

ABD’deki tekel davası nedeniyle Chrome’un satışa çıkma ihtimali gündemde. Yahoo ve OpenAI gibi teknoloji devleri, fırsatı değerlendirmeye hazırlanıyor.

Aptallaşıyoruz! Nedeni de ortaya çıktı

Michigan Üniversitesi, bilişsel yeteneklerin gerilediğine dair çarpıcı bir araştırma yaptı. Gençler artık bilgi işleme gibi temel görevlerde giderek daha fazla zorlanıyor.

Trump’ın bütçe kesintisi James Webb’i karanlığa gömebilir

NASA’nın 10 milyar dolarlık dev uzay teleskobu James Webb’in faaliyetleri, ABD’deki bilim bütçesindeki büyük kesintiler nedeniyle durma noktasına gelebilir. Trump yönetiminin NASA’ya yönelik politikaları, sadece James Webb değil, birçok bilimsel projeyi tehdit ediyor.

WhatsApp mesajlarınız artık daha “özel”

WhatsApp’ın duyurduğu yeni özellik, kullanıcıların sohbetlerinin gizliliğini biraz daha artırıyor.

iPhone deprem uyarı sistemi var mı? iOS acil durum uyarı sistemi nasıl açılır?

Herhangi bir afet anında saniyeler bile hayat kurtarabilir. iPhone’unuzdaki acil durum uyarı sistemini doğru şekilde yapılandırmak da öneriler arasında. Peki, İphone’da acil durum uyarı sistemi nasıl açılıyor? Birlikte bakalım

NASA’daki kesintiler sıradaki uzay teleskobunun fırlatılmasına engel olabilir

Donald Trump Beyaz Saray’a geri döndüğü günden beri NASA’da hakim olan panik havası, son günlerde daha da belirgin hâle gelmiş durumda. Çünkü Trump hükûmetinin yakında açıklayacağı yeni bütçede NASA’nın bilimsel çalışmalarına ayrılan bütçenin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir