İsrail’den yılın ilk günü Gazze’ye saldırılar: 17 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail Saldırıları Sonucu Gazze’de En Az 17 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail güçlerinin uzun süredir devam eden saldırıları sonucu 2025 yılının ilk gününde Gazze Şeridi’nde en az 17 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı. WAFA haber ajansı, İsrail’in saldırılarının Gazze Şeridi’nin merkezindeki Bureyc Mülteci Kampı ile kuzeydeki Cibaliye’de yoğunlaştığını duyurdu.

Reuters’ın haberine göre, İsrail ordusundan henüz bu son saldırılara ilişkin resmi bir açıklama gelmezken, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin Arapça sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı açıklamada Bureyc bölgesinden roket atıldığını belirterek bu bölgeye saldırı düzenleneceğini işaret etti ve Bureyc’de yaşayan Filistinlilerden bölgeyi terk etmelerini istedi.

‘1540’I AŞKIN ÇADIR SULAR ALTINDA KALDI’

İsrail ordusunun açıklamasına göre, 7 Ekim 2023’te Nir Oz yerleşimine sızdığı iddia edilen Hamas üyesi Abdül Hadi Sabah’ın öldürüldüğü belirtildi. Bureyc için verilen tahliye emri sonrasında, bölgedeki insani krizin devam ettiği ve halihazırda soğuk hava koşullarının da etkisiyle Gazze’deki Filistinlilerin yeniden yer değiştirdiği açıklandı.

Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü, son iki günde yerinden edilen Filistinlilerin barındığı 1540’tan fazla çadırın yağışlı havalarda su altında kaldığını duyurdu. Müdürlükten yapılan açıklamada, kurtarma ekiplerinin yağmur suları altında kalan yüzlerce çadırı incelediği ve su seviyesinin bazı bölgelerde 30 santimetreyi aştığını belirtildi.

7 BEBEK SOĞUKTA HAYATINI KAYBETTİ

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, Gazze’de yerinden edilen kişilerin soğuktan titrediği, çadırlara giren yağmur sularının yataklara ve eşyalara zarar verdiği belirtildi. Gazze şehrinin farklı bölgelerinde 497, güneyde Refah kentinde 170, Han Yunus’ta 665 ve Deyr El Belah’ta 210 çadırın su altında kaldığı ve zarar gördüğü açıklandı.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten itibaren sürdürdüğü saldırılar sonucu neredeyse tamamı yerinden edilen Gazze’de dondurucu soğukta yedi bebek yaşamını yitirdi. Bölgede özellikle 29 Aralık’tan bu yana şiddetli yağışlar ve soğuk hava dalgası etkili olmaya devam ediyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Soylu, eniştesini şikayet edeni şikayet etti, istediğini elde edemedi

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, eniştesini “Suç örgütü kurduğu” iddiasıyla şikâyet eden iş insanını şikâyet etmişti. Soylu’nun suç duyurusu, “Suçun yasal unsurları oluşmadığı” gerekçesiyle sonuçsuz kaldı.

Muhammed Yakut cezaevinden çıkar çıkmaz öldü

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi Yavuz Değirmenci, Muhammed Yakut’un Almanya’da hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

İran’dan Elon Musk’ı üzecek haber: Kullananlara hapis cezası

İran Meclisi, İsrail’le “casusluk ve iş birliği yapanlara” yönelik cezaları ağırlaştıran 9 maddelik yasayı onayladı ve Starlink gibi izinsiz internet sistemlerinin kullanımını yasakladı.

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Barrack’tan F-35 açıklaması!

Ankara Büyükelçisi ve ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye ile F-35 sorununun yakında çözüleceğini düşündüğünü söyledi. ABD’nin Türkiye Büyükelçisi, NATO müttefikleri arasında uzun süredir devam eden F-35 anlaşmazlığının yıl sonuna …

4 çocuklu çift, otizmli Fırat’a aile oldu

Ankara’da 4 çocuklu Tuğba (40) ve Ahmet Üresin (51) çifti, 2021 yılında 9 aylıkken Fırat’a koruyucu aile oldu. Şu anda 5 yaşında olan Fırat Üresin, 1,5 yaşındayken otizm tanısı aldı. Tanı konulmasının ardından ailede tüm ilgi Fırat’a yöneldi.

Sırbistan’da öğrenciler başkentin ana meydanını trafiğe kapattı

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da erken seçim talebiyle toplanan protestocuların başkentteki ana meydan ve çevresindeki caddeleri trafiğe kapattığı bildirildi.