Güney Kore’de devlet başkanlığına vekâlet eden Han Duck-soo azledildi!

Güney Kore’de Başbakan Han Duck-soo Azledildi

Güney Kore Ulusal Meclisi, bugün yapılan oylamada devlet başkanlığına vekalet eden Başbakan Han Duck-soo’nun görevden alınmasına karar verdi. 300 sandalyeli mecliste, 192 milletvekili azli yönünde oy kullandı.

Devlet Başkanı Yoon’un Anayasa Mahkemesi’ndeki azil davasının ilk ön duruşmasıyla birlikte, Güney Kore siyasi arenası hareketli günler yaşamaya devam ediyor.

Güney Kore’de ana muhalefetteki Demokratik Parti, Han’ın görevden alınması için harekete geçmiş ve Meclis’e önerge sunmuştu. Bu adım, Han’ın yargıç atamalarını erteleyeceği yönündeki açıklamasının ardından gelmişti.

Öte yandan, devlet başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Yoon Suk Yeol’un azil davasının ilk duruşması Anayasa Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. Duruşma kapsamında, Yoon ve Meclis temsilcileri, tanıklar ve kanıtlar üzerine görüş alışverişinde bulundular.

Güney Kore siyasetinde yaşanan bu gelişmeler, ülkede geniş yankı uyandırmış ve kamuoyunda merakla takip ediliyor.

Related Posts

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, Demirtaş ziyaretini anlattı: Yeni çözüm sürecinde çözüm için “parlemento” vurgusu yaptı

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, Demirtaş ziyaretini anlattı: Yeni çözüm sürecinde çözüm için “parlemento” vurgusu yaptı

Ankara’da dehşet anları kamerada: Yaralı eşten kan donduran iddia

Ankara’da bir site sitenin kapısının önünde beklerken C.Y.’nin otomobille çarpması sonucu eşi Merve Cebe ile birlikte yaralanan Gökhan Cebe, olayın kaza olmadığını öne sürdü.

Dünyanın en zengin insanı robotları seçti: Son 16 yılın en düşük seviyesi

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos’un sahibi olduğu Amazon, depolarında kullanılan robot sayısını artırmayı hedefliyor. Tesislerde 1 milyondan fazla robot aktif olarak çalışırken; tesis başına çalışan insan sayısı son 16 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Türkiye’de Erdoğan’la görüşmesinde koltuk krizi çıkardı, şimdi kendi koltuğu sallanıyor

Ankara’da 4 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmede kanepeye oturtulduğu için ‘cinsiyetçi’ yaklaşım iddiasıyla kriz çıkartan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yine koltuk krizi yaşıyor. AP, von der Leyen’e ‘güvensizlik önergesini’ oylayacak. Önerge geçerse, von der Leyen ekibi gidecek.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Meşhedani ile görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Mahmud Meşhedani ile Ankara’da bir görüşme gerçekleştirdi.

New York belediye başkanlığı ön seçimini Müslüman aday Mamdani resmen kazandı

New York belediye başkanlığı ön seçimini Müslüman aday Mamdani resmen kazandı