Ekrem İmamoğlu’ndan Beşiktaş Belediyesi’nde Akın Gürlek açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan Çarpıcı Açıklamalar!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın Beşiktaş Belediyesi Belediye Meclisi salonunda gözaltına alındığı olayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu’nun Olaylı Açıklamaları:

“Hakimlik ve savcılık atamalarında artık liyakat yerine siyasi hesaplar ön plana çıkıyor. Bu durum, tarafsızlığı beklediğimiz hakim ve savcılarda hayal kırıklığı yaratıyor. Bu sorun, ülkemizin en büyük beka sorunlarından biridir ve ülkenin temelini sarsmaktadır. İstanbul’da da adil olmayan bir başsavcılıkla karşı karşıyayız. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve ekibi, adaletsizlikleriyle karşımıza çıkmaktadır.”

“Gözaltı tedbiri, normal şartlarda tarafların ifadelerinin alınamadığı durumlarda uygulanır. Ancak belediye başkanlarının şafak vakti gözaltına alınması hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir. Rıza Akpolat’ın evinden şafak vakti gözaltına alınması, hukuka aykırı bir uygulamadır. Bu eylemin arkasında hangi amaç yatmaktadır?”

“Seçim mevzuatımıza göre, hakim ve savcılar bir siyasi parti için aday olurlarsa seçimi kaybettiklerinde görevlerine geri dönemiyorlar. Adalet Bakan Yardımcısı olarak görev yapan bir kişi, şimdi Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapıyor. Bu durum, maalesef siyasi hakim-savcı ilişkisini gözler önüne sermektedir.”

Ayrıntılar için takipte kalın!

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Ekrem İmamoğlu, Sezai Karakoç’un sözleriyle seslendi

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar, vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar, Tanrının gazabından kurtulamayacaklar.” paylaşımı yaptı.

İstanbul’da otluk alanda çıkan yangın korkuttu

İstanbul Büyükçekmece’de otluk alanda başlayarak ağaçlara sıçrayan yangın, itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü.

Orban, Romanya’daki Macarları uyardı: “Düşmanla iş birliği yapmayın”

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 6 Temmuz 2025 Cumartesi günü Transilvanya portalı Krónika Online’da yayımlanan video röportajında, Romanya’daki Macar azınlığa önemli uyarılarda bulundu. Orban, Transilvanya’da yaşayan Macarların, “Macar …

Japonya’dan komşu ülkeye sürpriz davet

Nagasaki Belediyesi, atom bombası saldırısının 80. yılı anma törenine bu yıl ilk kez Tayvan’ı da davet etti. Karar, Tayvan’ın talebi üzerine alındı. Çin’in tepki göstermesi bekleniyor.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Orman yangınlarında 10 tutuklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya, son bir haftada 12 ilde meydana gelen yangınlarla ilgili şu ana kadar 44 şüphelinin gözaltına alındığını; bunlardan 10’unun tutuklandığını 6’sının da adli kontrolle serbest bırakıldığını duyurdu.

Sahte ‘Emine Erdoğan Listesi’ Spotify’ın başını yaktı

Kültür Bakanlığı, şarkı dinleme platformu Spotify’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan adına açılan şarkı listelerinin uyarılara rağmen kaldırılmadığını belirterek hukuki olarak harekete geçileceğini belirtti.