Doğan: “Vali Halil Işık’a yapılan vefasızlık düzeltilmeli”

YENİÇAĞ/ ADIYAMAN- Hayrettin Özdemir

İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, uzun yıllar Adıyaman’a Vali ve Kâhta’ya Kaymakam olarak hizmet etmiş Adıyaman’ın eski valilerinden Vali Halil Işık’ın adının verildiği Vali Halil Işık Kültür ve Sanat Evinden kaldırılmasını vefasızlık olarak nitelendirdi.

Doğan, “Uzun yıllardır eski askerlik şubesi olarak adlandırılan harabe bina dönemin valilerinden Halil Işık’ın uğraşları sonucunda AB Kültürel Mirası Geliştirme Hibe Programı Kapsamında restore edilerek ilimize kazandırıldı. Hatırlayanlar olur ise Eski Askerlik Şubesi”nin çatısı tamamen yıkılmış ve depo olarak kullanılıyordu. Vali Işık burayı restore ederek hizmete açtı ve İl Genel Meclisi de aldığı karar ile kültür ve sanat evinin isminin Vali Halil Işık Kültür ve Sanat Evi olarak belirledi. Şimdi üzülerek görüyoruz ki Vali Halil Işık Kültür ve Sanat evi binası Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü devredilerek Gençlik Hizmetleri bürosu olarak kullanılmaya başlandı. Vefa herkes için gerekli. Bu kente yıllarca hem Vali hem de kaymakam olarak hizmet etmiş önemli bir bürokratın İl Özel İdaresinin yetkili organı olan İl Genel Meclisince verilmiş isminin bir tesisten indirilmesi vefasızlığın en büyük örneğidir. Bu yanlışı yapanlar nerede vefasızlıkla karşı karşıya kalırlarsa alınmasınlar çünkü aynı vefasızlık mutlak bir gün karşılarına çıkar. Adının kaldırılması art niyetli bir değer bilmezlik ve vefasızlıktır. Kaldı ki yaşarken insanlara hakkını teslim etmek, onure etmek gerekir. Bu davranış zamanında yerine getirilmişti. Sessiz sedasız kimseye danışılmadan yapılan bu yanlışın düzeltilmesi gerekmektedir”

Related Posts

New York’taki BM merkezinde, yeni Suriye bayrağı dalgalanıyor

Yeni Suriye bayrağı, New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) merkezinde üye ülkelerin bayraklarıyla birlikte göndere çekildi.

Putin, Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff ile görüştü

ABD Başkanı Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff, başkent Moskova’da Putin’le bir araya geldi. Bu, iki ismin son iki hafta içinde yaptığı ikinci görüşme oldu.

HÜRJET, iki yılda 179 sorti yaptı

Türkiye’nin ilk insanlı jet motorlu uçağı HÜRJET’in gökyüzü ile buluşmasının ikinci yılı geride kalırken, bu sürede 179 sorti yaptı.

“Huzur İstanbul” uygulamasında yüzlerce şüpheliye gözaltı

İstanbul’da “Huzur İstanbul” uygulaması kapsamında 804 kişi gözaltına alındı. .

Erdoğan’ın eski başdanışmanı İlnur Çevik anlattı: Külliye’de bıyıksız adam yok! Benim kaç defa önümde oldu, ‘Bıyık bırakılacak’ dedi Cumhurbaşkanı…

Eskiden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanlığını yapan İlnur Çevik, Külliye’deki çalışma şeklini, danışmanların görevlerini, Erdoğan ile gerçekleştirdiği toplantıyı anlattı. Çevik’ten dikkat çeken bir “bıyık” açıklaması da geldi.

Sadakat indirimi Yargıtay’dan döndü, müebbet hapis aldı

Eşi Hülya Güllüce’yi öldüren Abdullah Kaya’nın “sadakat” indirimiyle 18 yıl aldığı hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu. Kaya, yeniden yargılandığı yerel mahkemede müebbet hapis cezasına mahkum edildi.